-->

SANAT VE SANATÇI İÇİN RESİM SANATI

Ahmet Nuray Şiirleri

BLOG YAZARLARI

Ahmet Nuray Şiirleri!

HAREKETE GEÇİRME POTANSİYELİ

Ahmet Nuray Makaleleri

AŞK ŞİİRLERİ SENİN AŞKIN UĞRUNA

Ahmet Nuray Şiirleri

BLOG KARDEŞLİĞİ BLOG DÜNYASI

Görsel Sanatlar Şiir Galerisi

Amet Nuray Hakkında

Görsel Sanatlar Şiir Galerisi

22.05.2009

Yeni Ufuklar / Üstün Zekâ Merkezi / Güzel Sanatlar

Sanat ve sanatın yaratıcı üstün meziyetinin farkına varanlar, üstün zekâ seviyesine ilk adımını atanlardır. Sanat akımları içinde hayatına yön vermek isteyenler kültür ve sanat dünyası vatandaşlığına hak kazanmış olur. Sanatın yaratıcı gücü ile düşünce gücünü geliştirmek isteyen kişilikler, karakterlerindeki gelişim rüzgârlarında kanat çırpmaktan zevk alırlar. Gelişim süreci içinde olan genç beyinler, yaratıcı gücün bilgi bankasındaki enerjiyi kullanarak, yeni ufuklar arayışı içinde olmaktan mutluluk duyarlar. Bilgi dünyası içinde yaratıcı bir eğitimle, güzel sanatlar akademisinde öğrenimlerine devam eden genç sanatçılar, geleceğin modern sanat anlayışına ışık tutacak olanlardır.

Sanatçı Anlayışı - Genç Sanatçılar

Güzel sanatlar akademisi, sanatçı ve sanat anlayışı ruhunu besleyen merkezi sinir sistemi niteliğinde bilgi depolama merkezidir. Sanat eğitimi almak için gelen genç sanatçı adaylarının yeni ufuklar peşinde koşacağı başlangıç çizgisi olarak tanımlayacağımız güzel sanatlar akademileri genç dehalar için olgunlaşma enstitüleri görevini üstlenir. Ham bilgilerin dağarcığını olgunlaştırma merkezi olan güzel sanatlar eğitimi veren bilgi bankaları, elbette sanat akademileri olmalıdır. Sanat ve sanatçı anlayışı içinde eğitim veren öğrenim merkezleri olan akademiler, sanatın üstün meziyetlerine sahip olmak isteyen öğrencilerin sanat anlayışına yeni ufuklar açmaktadır. Az sayıda akademik eğitim veren görsel sanatlar üniversiteleri, uluslar arası boyutta sanatçı yetiştirmek için genç sanatçı adaylarına gereken bilgileri aktarmaya devam eden bilgi bankası niteliğindeki eğitimcilerle doludur. Genç sanatçı adaylarının fikirlerini pekiştireceği akademik ortamların daha fazla olmasını dilerim. Sanatçı anlayışının yaratıcı gücünü açığa çıkaracak, yeni ufuklar arayışına ışık saçacak eğitim merkezlerinin üniversiteler olduğunu asla unutmayalım.

Üstün Zekâ

Doğuştan sonra geliştiğini bildiğimiz kişiliğimizin bilgi dağarcığını zenginleştirilmesiyle doğru orantılı olan üstün zekâ seviyesi, sanatın pozitif gücü ile arttırılabilir. Üstün zekâ niteliğinin pozitif yaşam felsefesi ile bağlantısı araştırıldığında sanatın yaratıcı gücünün potansiyeli ile karşılaşırız. Üstün zekâ unvanına erişilebilecek nitelikli karakterlerin sanat anlayışı, sanata bakış açısı pozitif dalga boyutlarının yaratıcı gücünde gizlidir. Yüksek benlik bilinci: yaşamın kalıcı etkisini değiştirebilen pozitif düşünce tarzının başlangıç çizgisi gibidir. Bilinç üstü enerji transferi, yüksek benlik oluşum zinciri içinde üstün zekâ seviyesini takviye eden pozitif düşüncedir. Üstün zekâ seviyesinin kaynağı olan sanatın yaratıcı gücünü besleyen damarların merkezi sanat akademileri olduğunu asla unutmayalım. Saygılarımla. Sanat Eleştirmeni Ahmet Nuray

Kaynakça : http://www.ahmetnuray.com/





0 yorum:

Yorum Gönder

 
© Copyright by BLOGÇU AHMET NURAY  |   @Desing by Ahmet Nuray