-->

SANAT VE SANATÇI İÇİN RESİM SANATI

Ahmet Nuray Şiirleri

BLOG YAZARLARI

Ahmet Nuray Şiirleri!

HAREKETE GEÇİRME POTANSİYELİ

Ahmet Nuray Makaleleri

AŞK ŞİİRLERİ SENİN AŞKIN UĞRUNA

Ahmet Nuray Şiirleri

BLOG KARDEŞLİĞİ BLOG DÜNYASI

Görsel Sanatlar Şiir Galerisi

Amet Nuray Hakkında

Görsel Sanatlar Şiir Galerisi

22.05.2009

Görsel Sanatlar Akademisi / Özgür Sanat Resimleri

Özgür sanat anlayışının temellerini attığımız güzel sanatlar akademileri sanatın pozitif ışığını saçan bilgi hazinelerinin bankası niteliğindedir. Sanat eğitimi almak isteyen öğrencilerin bilgilerini güçlendiren, eğitim süreci içinde öğrenmeleri gereken bilgileri belleklerine yükleyebildikleri zaman dilimini geçirdikleri mekân olan sanat akademileri yıllarını hayatları boyunca asla unutamazlar. Özgür düşlerin oluşumunda rol oynayan sanat eğitim hayatlarının bilgelik sınırlarını zorladıkları güzel sanatlar akademi yılları nasıl unutulur. Seneler geçse bile bir ömür boyu hatırlanmaya layık olan anıların kaynağından içen kişiliklerin hafızalarında yer eden, başlangıç rüzgârlarının ılık esintilerinde özgürce kanat çırptıkları yılları nasıl unuturlar. İlginç projeler üretilen oluşum merkezlerinde geçirilen zaman dilimi, şairin şiirlerindeki duygusallığın başlangıç zamanı gibidir.

Genç Gelişim Merkezleri – Güzel Sanatlar Akademisi
Yaratıcı gücün kaynağını açığa çıkaran bilgilerle donatılan eğitim süreci yaşayan genç özgür sanatçılar görsel sanatlar merkezi olan, güzel sanatlar akademik yıllarını bir ömür boyu hafızalarında hoş bir eda ile taşıyacaklardır. Kıymetini bilen veya bilmeyenlerin anlayış farkı olmasına rağmen sonuç olarak akademi yılları her öğrenci tarafında anılarda yaşatılacak en güzel yıllar olacaktır. Özgür sanat düşleri merkezi olan görsel sanatlar akademisi içinde yer almak isteyen binlerce öğrenci her sene üniversite kapılarında kuyruk oluşturuyor. Gönül ister ki her öğrenci üniversite kapılarında beklemek yerine, açık olan kontenjanlardan yararlanarak eğitimlerine devam edebileceği kapıların kendilerine ardına kadar açık olması. Sınırlı sayıda öğrenci alan üniversitelerin yetersizliğinin ana kaynağı olan nedenleri giderilerek yeni kapıların açılması, y
eni üniversitelerin kurulması gerekir. Yarının dehalarını yetiştirecek olan sanat akademilerinin sayısını arttırmak. Yeni dehaların oluşmasında büyük görevler üstlenen öğretim görevlilerinin sayısını arttırmak. Özgür sanat düşlerinin oluşum merkezi olan görsel sanatlar akademilerinin sayısı arttıkça, üstün dehalara ihtiyacı olan gelecek nesillere bırakacağımız sanat anlayışının pozitif ufkunda, yeni keşiflere imza atacak kişiliklerin oluşumunu sağlamış olacağız.
Sanat Eleştirmeni: Ahmet Nuray
Kaynakça : http://www.ahmetnuray.com/



0 yorum:

Yorum Gönder

 
© Copyright by BLOGÇU AHMET NURAY  |   @Desing by Ahmet Nuray