-->

SANAT VE SANATÇI İÇİN RESİM SANATI

Ahmet Nuray Şiirleri

BLOG YAZARLARI

Ahmet Nuray Şiirleri!

HAREKETE GEÇİRME POTANSİYELİ

Ahmet Nuray Makaleleri

AŞK ŞİİRLERİ SENİN AŞKIN UĞRUNA

Ahmet Nuray Şiirleri

BLOG KARDEŞLİĞİ BLOG DÜNYASI

Görsel Sanatlar Şiir Galerisi

Amet Nuray Hakkında

Görsel Sanatlar Şiir Galerisi

22.05.2009

Kuğuların Dansı / Akademik Sanat Resimleri

Pozitif sanat felsefesi örneklerinden olan bu esere kuğuların dansı ismini verdim. Transparan özelliğine sahip olan Alabaster taşının renkli dünyasında şekil bulan yapıtın yumuşak çizgilerden oluşması, eserin ismine uygun bir formda tasarlanması tesadüf değildir. Akademik sanat resimleri eğitimi alan her sanatçı, eserini oluşturmaya başlamadan önce malzemesinin analizini çok iyi yapar.
Eserinin konsepti üzerindeki fikirlerini pekiştirdikten sonra uygulama safhası zevkli bir çalışma ile devam eder. Ortaya çıkan eserin öyküsü zaten önceden sanatçının belleğinde var olan pozitif enerjinin harekete geçmesinden başka bir şey değildir.
Kuğuların dansı adlı eserin öyküsü 1980 yılında Santa Barbara sahillerinde başlayıp, 29 sene sonra Ahmet Nuray özel sanat koleksiyonu içinde sanat serüvenine devam etmektedir. Kuğuların dansı adlı yapıt, internet sanal müze ortamında sanat severlerin beğenisini kazanmak için; her internet ekranının açıldığında sırasını bekleyen çocukların edasıyla sanat severleri beklemeyi devam ediyor. Saygılarımı sunarım.
Yazan: Ahmet Nuray
Kaynakça. Ahmet Nuray plastik sanatlar galerisi arşivinden alınmıştır.
Diğer resimler için tıklayınız.
http://www.ahmetnuray.com/galery_detay.asp?r_id=55

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar.

Yorum Gönder

 
© Copyright by BLOGÇU AHMET NURAY  |   @Desing by Ahmet Nuray